Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καστοριά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (10577 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καστοριά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Η Ακολουθία ξεκίνησε από το Ιερό Επισκοπείο της πόλεως, όπου έγινε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια εν πομπή ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο, όπως ορίζει και η παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας, αναγνώσθηκε σε πέντε ξένες γλώσσες, στα Λατινικά, στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Αραβικά, στα Γερμανικά, και στα Αγγλικά από Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου επί τη εορτή του Πάσχα και στη συνέχεια κλήρος και λαός έψαλλαν τη φήμη του Πατριάρχη του Γένους μας.

Τέλος, και πάλι εν πομπή έγινε η επιστροφή στο Επισκοπείο όπου ο Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ αντάλλαξε τις πασχάλιες ευχές με τον κλήρο και τους πιστούς ενώ έδωσε σε όλους ως ευλογία πασχαλινά αυγά.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *