Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10599 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Στον καταστόλιστο με βάγια  και φοίνικες Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 9 Απριλίου των Βαΐων. Ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει  την λαμπρά και ενδόξο εισόδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού  εις την Αγίαν Πόλιν  Ιερουσαλήμ.

Ο Μητροπολίτης, προ των αίνων  του Όρθρου, ευλόγησε κατά την εκκλησιαστική τάξη τα βάγια και τα σταυρουδάκια από φοίνικα, τα οποία στη συνέχεια διενεμήθησαν ως ευλογία  στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στο κήρυγμά του ετόνισε μεταξύ άλλων ότι η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα δεν είναι είσοδος βασιλέα, ο οποίος εισέρχεται εις την Αγίαν Πόλιν για να απολαύσει τα βραβεία της νίκης, αλλά είσοδος  ταπεινού δούλου, ο οποίος εισέρχεται  καθήμενος επί οναρίου δια να πάθει και να θυσιαστεί υπέρ της σωτηρίας των ανθρώπων.

« Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στην οποία εισερχόμαστε μας καλεί να συμμετάσχουμε κι εμείς στο Πάθος του Κυρίου, όχι μόνο συναισθηματικά αλλά βιωματικά, δια της συμμετοχής μας στα μυστήρια της Εκκλησίας και στις ιερές ακολουθίες. Αυτή είναι η χαρά μας, η πορεία μας μετά του Χριστού και η συμμετοχή μας στη χαρά της Αναστάσεως.

Ας αλλάξει η ζωή μας αυτή την Εβδομάδα. Ας κλείσουμε τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις που μιλούν μόνο για τα οικονομικά. Βεβαίως και η σημερινή κατάσταση του Έθνους μας είναι απογοητευτική, αλλά είναι ένα Πάθος και μια δοκιμασία, η οποία γίνεται παρά την θέλησή μας και  μπορεί να φέρει κάτι καλόν».

Ο Σεβασμιώτατος   ευχήθηκε τέλος να αξιωθούμε οι πάντες να εορτάσουμε τα Άχραντα Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας και ο Χριστός να μας δίδει φώτιση ώστε να τον ομολογούμε ως Βασιλέα, Αρχιερέα και Διδάσκαλό μας.

«Όταν γνωρίζουμε ότι ο Χριστός έρχεται για να ελαφρύνει την ζωή μας, για  να δώσει περιεχόμενο στην καρδιά μας, τότε μπορούμε κι εμείς να συμψάλλουμε μετά τον παίδων το Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. Καλή Ανάσταση!»

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *