Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10572 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (15-16.4.17) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά την μετάδοση του Αγίου Φωτός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, μετέβη με επίσημη πομπή στο κέντρο της πόλεως, όπου κατά την παράδοση προέστη της τελετής της Αναστάσεως.
Στη συνέχεια επέστρεψε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου τέλεσε
τον Αναστάσιμο Όρθρο και την Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού και των διακόνων της Ι. Μητροπόλεως.
Την επομένη το πρωί (11.00 π.μ.), ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μητροπόλεως και όλο τον ιερό κλήρο της Έδεσσας τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ι.Κ. Ναό της Αγίας Σκέπης, αφού μετέβη εν πομπή από το Μητροπολιτικό οίκημα στον Ιερό Ναό. Μετά την πολύγλωσση ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου. Η ακολουθία του Εσπερινού ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της ιεράς πομπής στο Μητροπολιτικό οίκημα, όπου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε κατά την παράδοση σε όλους τους πιστούς και διένειμε πασχαλινά αυγά.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *