Φθιώτιδος: «Η Παναγία είναι η πηγή της χαράς στη ζωή μας» (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10589 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος: «Η Παναγία είναι η πηγή της χαράς στη ζωή μας» (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια  τελέσθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου το απόγευμα,  η ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στην ιερά ακολουθία που τελέστηκε στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου χαρακτηρίζοντάς την ως: πηγή της χαράς και της ζωής.

« Η Παναγία είναι η αιτία της  χαρά για την ζωή μας. Ψάλλουμε στον Α΄ οίκο των Χαιρετισμών «Χαῖρε, δι᾽ ἧς ἡ χαρά ἐκλάμψει». Την χαρά στην ζωή μας, αγαπητοί μου αδελφοί, την αναζητούμε όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα αυτοί που θλίβονται και ευρίσκονται εν ανάγκη.

Η αγάπη της μάνας Παναγίας έφερε στον κόσμο την γνώση της αλήθειας, την σωτηρία και την χαρά της ζωής. Έδωσε τον εαυτό της για την  ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Μια χαρά που δεν μπορεί κανείς να μας την στερήσει.

Οι μέρες που διανύουμε, παγκοσμίως είναι πολύ δύσκολες και για την Ελλάδα μας είναι τραγικές. Το βιώνουμε και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Άλλη είναι η βιτρίνα και δυστυχώς άλλα υπάρχουν από πίσω.

Μην ξεχνούμε όμως, ότι χαρά και ελπίδα μας είναι η Υπεραγία Θεοτόκος. Όσοι βοριάδες της αθεΐας και αν ξεσηκωθούν για να ξεσπάσουν πάνω μας. Εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε καταφύγιο την μητέρα μας Παναγία, την οποία πρέπει να ευγνωμονούμε πάντοτε ως έθνος διότι πάντοτε μας σκέπαζε και πάντα θα μας σκεπάζει.

Για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πολυποίκιλης κρίσεις που μας πλήττει πρέπει να επανέλθουμε ως έθνος, ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικογένεια και ως πιστοί στην πηγή της ζωής που είναι ο Χριστός». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν πάντοτε ακοίμητες τις πρεσβείες της υπερμάχου στρατηγού Υπεραγίας Θεοτόκου και καλό πάσχα.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *