Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10579 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ναό της Οσίας Θεοδώρας στην Άρτα, ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας.

Εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου και Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για την παρουσία του στην πανήγυρη. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Κήρυγμά του ανεφέρθη στο ανδρείο φρόνημα της Οσίας Θεοδώρας. Ετόνισε δε, ότι χρειάζεται και στις ημέρες μας γενναιότητα για να ξεπεράσουμε, όπως η Αγία, τον ατομισμό μας και να προσφέρουμε τα πάντα στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

Κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του Εσπερινού, πλήθος Χριστιανών, εξ Άρτης και από άλλα μέρη, προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο της Οσίας.

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *