Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Άνδρο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10579 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Άνδρο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος επισκέπτεται από χθες ποιμαντικώς την Άνδρο, τέλεσε σήμερα το πρωί της Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Χώρας, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Δημ. Λάβδα, συνευχηθέντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνδρου, Πρωτοπρ. Νικολάου Μανδαράκα και του Αρχιμ. Ιωάννη Στάμου και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, των Εκπαιδευτικών και των Διευθυντών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Χώρας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε στους μαθητές για την ιστορική λειτουργική εξέλιξη της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και τους ανέφερε μικρή διδακτική ιστορία για την αγάπη και την αχαριστία και τη συμπόρευσή μας με όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, τονίζοντας ότι στη ζωή μας ο διπλανός μας είναι ο παράδεισός μας, με τον οποίο πρέπει να συμβιώνουμε αρμονικά και αδελφικά, ειπών χαρακτηριστικά ότι “στη ζωή σας, όπου και αν βρεθείτε. όσο κοντά ή μακριά από την Εκκλησία βρίσκεσθε, να απευθύνεσθε με απλά λόγια, μέσα από την καρδιά σας βγαλμένα, στο Χριστό και να είσθε βέβαιοι ότι δεν θα σας διαψεύσει”, καί ευχαρίστησε, τέλος, από καρδίας όλους τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την αποδοχή της προσκλήσεώς του.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη το Νηπιαγωγείο Χώρας και τον Παιδικό Σταθμό Χώρας στην περιοχή Νημπορειό, και ακολούθως μετέβη και επεσκέφθη την Ιερά Μονή Παναχράντου.

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *