Πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε και φέτος στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην έναρξη του τριήμερου εορτασμού της, που έγινε με την υποδοχή της Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου και τον πανηγυρικό εσπερινό.

Την Κάρα του Αγίου Θεοδώρου έφερε από την Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου (όπου φυλάσσεται) ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νήφωνας Καψάλης, και την υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, η Καθηγουμένη της Μονής Ταβιθά και η συνοδείας της, ιερείς και πιστοί.

Πριν από τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε να έχουν την ευλογία της Κάρας του Αγίου Θεοδώρου όλοι οι παραβρισκόμενοι, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον π. Νήφωνα, που και φέτος φρόντισε να τη φέρει προς προσκύνηση.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ψάλθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, ο οποίος έκανε μετά την αρτοκλασία και το θείο κήρυγμα.

Επακολούθησε η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια η Παράκληση των Αγίων.

 

tameteora.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *