Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο μέσα στο 2017
Ο Άρχων (2917 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο μέσα στο 2017

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο 17 χρόνια μετά από την τελευταία επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μεν επισκεφθεί το Κάιρο, αλλά σκέφτεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Χώρα του Νείλου μέσα στο 2017. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Ποντίφικας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», όπως αναμεταδίδει σήμερα η «Αλ Αχράμ».

Στην περίπτωση αυτή, θα ανταποκριθεί έτσι στην επίσημη πρόσκληση που τού απηύθυνε το 2014 ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Βατικανό.

Μάλιστα, στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Ταουάντρος Β΄συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ενώ, πέρυσι, από τον Ποντίφικα έγινε θερμά δεκτός στο Βατικανό και ο μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ, του θρησκευτικού κέντρου των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, Σεΐχης Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε διήμερη διαθρησκειακή συνάντηση μουσουλμάνων και καθολικών που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Κάιρο, υπήρξε απόφαση για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 

pronews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *