Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 η Μητρόπολή μας είχε την εξαιρετική χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο. Ο Σεβασμιώτατος, γνωστός στη Μητρόπολή μας, από τις πάμπολλες επισκέψεις του παρελθόντος – κυρίως στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως ομιλητής στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς – αυτή τη φορά ήρθε για την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου «Αγίων Όρος» από τις Εκδόσεις ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο Κατακόμβη του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου στις 7:00 μ.μ.

Το βιβλίο παρουσίασε με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο ο τ. Κοσμήτορας και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος. Αμέσως μετά ο συγγραφέας Μητροπολίτης «εξομολογήθηκε» για τις πρώτες του επισκέψεις στο Άγιον Όρος και την Πνευματική επιρροή που αυτές άσκησαν στην πορεία της ζωής του και τις συνθήκες συγγραφής του βιβλίου.  «Το όρος που λίγο γνώρισα και πολύ αγάπησα», όπως λέει στον υπότιτλο του βιβλίου. Στη συνέχεια προβλήθηκε video με τη ζωή και λίγες διδαχές του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Οικοδεσπότης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας, ευχαριστώντας τους εκλεκτούς ομιλητές και όλους τους παρόντες σ’αυτή την πνευματική πανδαισία που ήταν δυνατή πνευματική τροφή και μάλιστα στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *