Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ-BINTEO)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Tην Κυριακή Δ΄ Νηστειών, 26  Μαρτίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βούλας, τελέστηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου.

Ομιλητής του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο  Ομότιμος Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Αραβανής , ο οποίος με μαεστρία συνδύασε τον διπλό χαρακτήρας της Εορτής της 25ης Μαρτίου τόσο για την Εκκλησία μας με την Εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας, με την οποία με τον ερχομό του Μεσσία, απαλλαχτήκαμε από την πνευματική δουλεία της αμαρτίας,  όσο και για το Έθνος και την Πατρίδα μας, με την εθνική παλιγγενεσία και την απαλλαγή από την σκλαβιά και την τυραννία των Οθωμανών.

Η ιστορική μνήμη, τόνισε ο κ. Αραβανής,  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια ενός έθνους και εμείς ως λαός έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν εμπνευστούμε από τα γεγονότα του 1821, τα οποία άλλαξαν όχι μόνο την πορεία μας ως έθνος με την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους, αλλά και την Ευρώπη ως Ήπειρό, αλλά και την παγκόσμια ιστορία η οποία εμπνεύστηκε από τα κατορθώματα του έθνους μας. Ολόκληρη η ομιλία του καθηγητού βρίσκεται εδώ .

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καθηγητή, οποίος μας δίδαξε όλους, Επίσκοπο, Ιερείς, λαϊκούς, λέγοντας αλήθειες, οι οποίες δυστυχώς έχουν ξεχαστεί και παρασιωπηθεί. Παρακάλεσε τον κ. Καθηγητή να μας αφήσει την ομιλία του για να την ανεβάσουμε στην σελίδα της Μητροπόλεως, γιατί πρέπει να διαβαστεί από όλους και μάλιστα πρέπει να “ξεστραβωθούν κάποιοι” οι οποίοι προσπαθούν να αποδομήσουν την εθνική μνήμη και τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις του λαού μας.

Μετά το “Δι’ευχών” , όπως πάντα,  κληρικοί και λαϊκοί, πέρασαν και έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και από ένα εικονάκι ως ευλογία.

Ι. Μ. Γλυφάδας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *