Ο Γέροντας Εφραίμ στον Γ’ Κατανυκτικό της Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Γέροντας Εφραίμ στον Γ’ Κατανυκτικό της Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2016.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η μονολόγιστη ευχή κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την αποδοχή της πρόσκλησής του, για την αγάπη του και για όσα ωφέλιμα μετέφερε στον κλήρο και στον λαό της Καστοριάς.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Παύλου του Θηβαίου, από την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Την Τιμία Κάρα κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Γέροντας Στέφανος.

 

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *