Οι Β’ Χαιρετισμοί στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10567 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Οι Β’ Χαιρετισμοί στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ.

Πλήθος λαού συμμετείχε στην ακολουθία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, στην οποία επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αθηναγόρας μίλησε κατανυκτικά στο τροπάριο «Στάχυν ἡ βλαστήσασα τὸν θεῖον, ὡς χώρα ἀνήροτος σαφῶς, χαῖρε ἔμψυχε τράπεζα, ἄρτον ζωῆς χωρήσασα, χαῖρε τοῦ ζῶντος ὕδατος, πηγὴ ἀκένωτος Δέσποινα». Η Θεοτόκος είναι η αγεώργητος γη που βλάστησε τον άρτο της ζωής, ο οποίος μας προσφέρεται στην Αγία Τράπεζα, αφού εκείνη έγινε η έμψυχη τράπεζα με το «ναι» που απάντησε στον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου καθώς και ολόκληρη την ακολουθία. Ψάλλουν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιορδάνης Μαντζούρης και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Πετρίδης.

Ι. Μ. Ιλίου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *