Λείψανα του Αγ. Λουκά του Ιατρού και παρουσίαση βιβλίου στην Ι. Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Λείψανα του Αγ. Λουκά του Ιατρού και παρουσίαση βιβλίου στην Ι. Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος εκόμισε στην Άρτα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στη συνέχεια παρουσίασε το, υπό τον τίτλο «Αγίων Όρος», νέο του βιβλίο.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού έγινε από τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου και ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, με συναρπαστικό τρόπο, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο, παρουσιάζοντας πτυχές της ζωής Αγιορειτών Πατέρων, που εγνώρισε. Κατόπιν, προβλήθηκε ταινία εστιασμένη στην ζωή του Μακαριστού και Αγίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τόσο για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, που έφερε προς προσκύνηση, όσο και για την υπέροχη παρουσίαση, που προσέφερε στους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Άρτης. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος.

 

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *