Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων θυμάται και τιμά (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων θυμάται και τιμά (ΦΩΤΟ)

 

Εβδομήντα τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που 17 Αιγιώτες, μεταξύ των οποίων και ο τότε εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου π. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών που τους εκτέλεσαν στην Πάτρα ως αντίποινα για επιθέσεις και δολιοφθορές από ομάδες ανταρτών. Ήταν 23 Φεβρουαρίου 1944 όταν ο «παπα-Θόδωρος» και 16 ακόμα παλικάρια πλήρωσαν με το αίμα τους τον αγώνα για την ελευθερία τής πατρίδας!

Φέτος, λοιπόν, με τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την βάρβαρη εκείνη πράξη, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αποφάσισε την τέλεση μνημοσύνου προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη αυτών των ανθρώπων. Το μνημόσυνο τελέστηκε χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Μητροπολιτικό Ναό τής Φανερωμένης Αιγίου, όπου κλήρος και λαός προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, οι οποίοι είναι οι Θεόδωρος Παπαγεωργίου (ιερέας), Σωτήριος Τριγώνης, Ανδρέας Κούζιν, Αθανάσιος Κρίτσας, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Στέφανος Σουφλής, Ηρακλής Δημόπουλος, Ελευθέριος Βλάχος, Αναστάσιος Αργυρόπουλος, Βασίλειος Σταυρόπουλος, Ανδρέας Γιαννόπουλος, Ιωάννης Βαλσαμίδης, Αρίστος Κουρτόπουλος, Βασίλειος Παπαβασιλείου, Αντώνιος Νικολαΐδης, Γεώργιος Γκιώνης (από την Κουλούρα) και Ιωάννης Σταυρόπουλος (από τον Ριζόμυλο).

 

Ι. Μ. Καλαβρύτων

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *