Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρούσου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος).

Στην ομιλία του ανεφέρθη στο ευαγγελικό ανάγνωσμα από το κατά Μάρκον άγιον Ευαγγέλιον, στο οποίο ο ευαγγελιστής Μάρκος καταγράφει την θεραπεία του δαιμονιζομένου υιού, αμέσως μετά την κάθοδο Του από το όρος Θαβώρ, που πραγματοποιήθηκε η θεία Μεταμόρφωσή του ενώπιον των μαθητών του Πέτρου, του Ιακώβου και του Ιωάννη. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Χωρίς την παρουσία του Χριστού, δεν μπορούν να γίνονται θαύματα. Έλειπε από τους μαθητές η χριστοκεντρικότητα. Δεν ήταν στη ζωή τους και στη σκέψη τους χριστοκεντρικοί. Λησμόνησαν ότι μπορούν μόνο με την δύναμη του Διδασκάλου τους να κάνουν αυτά. Παράλληλα, τονίζει και σε εμάς ότι μόνο με την προσευχή και τη νηστεία μπορούμε να ζητούμε πράγματα εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού και να γίνονται». Στο τέλος, σκιαγράφησε τη ζωή του οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακας.

Προ της απολύσεως, τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου αδελφού μας Δημητρίου.

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *