Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την Ι. Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) στο Λουτράκι, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Μπρίνια, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο και τους Διακόνους του.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου ως μια υπόμνηση της υπερφυσικής Γέννησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος έγινε άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο από την φθορά και τον θάνατο, αλλά και για να τον ανακαινίσει και να τον κάνει κατά χάριν «θεό». Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατέληξε τονίζοντας ότι εμείς οι άνθρωποί θα πρέπει να κινούμαστε όχι από τα ορμέμφυτά μας αλλά από τις εντολές του Θεού, ευχόμενος παράλληλα η φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποβεί σωτήρια για όλους.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *