Γερ. Εφραίμ: «Ανέκαθεν το Δημόσιο προσπαθούσε να αφαιρέσει την περιουσία της Εκκλησίας»
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Γερ. Εφραίμ: «Ανέκαθεν το Δημόσιο προσπαθούσε να αφαιρέσει την περιουσία της Εκκλησίας»

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ιστορικά είναι το Δημόσιο που προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της Εκκλησίας και των μονών και όχι το αντίθετο και προανήγγειλε δικαστικό αγώνα για τις εκτάσεις στη Βιστωνίδα.

Μιλώντας σε εφημερίδα  ο ηγούμενος Εφραίμ διατρανώνει την απόλυτη πεποίθησή του ότι η Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν όντως στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Για τη δε δικαστική του περιπέτεια αναφέρει: « Όπου υπάρχει Θεός, υπάρχουν και θλίψεις και Σταυρός. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία και το Άγιον Όρος δοκιμάζονται…».

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι έδωσε τον αγώνα του χωρίς προσωπικές πίκρες αλλά με πίστη. «Πριν από μερικά χρόνια δινόταν η αίσθηση ότι δε θα υπάρξει αθώωση για την υπόθεση αυτή». Σε σχέση με την εκκλησιαστική πάντως περιουσία εν γένει, ξεκαθαρίζει ότι «… η περιουσία της Εκκλησίας και των Μονών εξυπηρετεί τις ανάγκες των φτωχών, πράγμα που σήμερα φαίνεται εντονότερα».

Ο ηγούμενος καταλήγει ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί, καθώς όπως υποστηρίζει «… το Ελληνικό κράτος τρεις φορές μέσα σε 100 χρόνια με επίσημες πράξεις έχει δεχθεί τα Αρχαία Δίκαια της Μονής».

 

 

pronews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *