Τρισάγιο στον Μητροπολίτη Σηλυβρίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τρισάγιο στον Μητροπολίτη Σηλυβρίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 22.02.2017 συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού Τιμιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μετέβη μαζί με συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στο Κοιμητήριο της πόλεως του Αιγίου, όπου και ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση  διά την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σηλυβρίας κυρός Αιμιλιανός  κατά την παραμονή του στην περιοχή μας διακρίθηκε δια τον ιεραποστολικό ζήλο του. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του μετέβαινε από χωριό σε χωριό ακούραστος πάντα, με νεανική φλόγα και δύναμη για να ιερουργήσει, να εξομολογήσει, να κηρύξει το Λόγο του Θεού, να παρηγορήσει και να συμβουλεύσει. Ενδιαφερόταν για όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής. Για την ανάπτυξη του τόπου, για το περιβάλλον, για το μοναχισμό, για τα κοινωνικά προβλήματα. Ιδιαίτερα ανησυχούσε για το μέλλον της νεότητας και τα προβλήματά της. Στο πρόσωπό του συναντήθηκαν η ευγένεια της ψυχής, η ακεραιότητα του χαρακτήρα και η ανεξαρτησία της γνώμης. Όσοι ερχόμασταν σε επικοινωνία μαζί του μέναμε κατάπληκτοι από την πληρότητα της γνώσεώς του, το άσβεστο πατρικό ενδιαφέρον του για τον καθένα προσωπικά, για την ακριβή και εύστοχη κρίση του, τη λευκότητα της ψυχής του και την απροσμέτρητη καλωσύνη του.

Παράλληλα  ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στους προκατόχους του αοιδίμους Μητροπολίτες κυρό Γεώργιο και κυρό Φιλάρετο και στους μακαριστούς  γονείς του Νικολίτσα και Γεώργιο. Όπως τόνισε, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο εκείνους που μας έφεραν στη ζωή, όσο και εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους και αναλώθηκαν διά την διακονία της Εκκλησίας.

kalavrytanews.com
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *