Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 το βράδυ, στην Englise des Carmes, μεγάλη συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, την οποία διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Συμμετείχαν: ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος», υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη και η Γυναικεία Χορωδία της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως “Αγία Κασσιανή Υμνογράφος”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό (η Μητρόπολις Βελγίου ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης), ο Μητροπολίτης Αχαϊας Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί και ομογενείς.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 ελληνικών τραγουδιών που συγκίνησαν το πολυπληθές ακροατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Γυναικεία Χορωδία, καθώς και 10 μαθητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 7/2/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος επέδωσε στον Μητροπολίτη Βελγίου ένα εγκόλπιο, με απεικόνιση της Παναγίας, ως δώρο του Σεβασμιωτάτου.

fanarion.blogspot.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *