Ο εσπερινός της συγνώμης την Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10268 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εσπερινός της συγνώμης την Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της  Συγχωρήσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και  Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ στην πρώτη εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδα κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομιλώντας περί νηστείας και περί της συγχωρέσεως, ώστε μέσα από αυτούς τους παράγοντες, να μπορέσουμε να ζωντανέψουμε πνευματικά. Ξεκινώντας την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ας κάνουμε όλοι τον αγώνα μας για να ευωδιάσει μέσα μας το άρωμα και η ευωδία της αγιότητος. Όλοι είναι δεκτοί στην Εκκλησία, αρκεί να υπάρχει επίγνωση και μετάνοια, στην οποία ήδη εισοδεύομε με συχώρεση, με ασπασμό, με αγάπη και ειρήνη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και εν συνεχεία σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Λαγκαδά καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως,αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι Καλή Τεσσαρακοστή και καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *