Ο Ά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10259 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Ά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο σεπτός Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για την αξία της συγγνώμης τονίζοντας ότι θα καταφέρουμε να την δίνουμε με όλη μας την καρδιά όταν κατανοήσουμε ότι είμαστε παιδιά του Πανάγαθου Θεού, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας και ότι μέσω της συγγνώμης κερδίζουμε ψυχική ειρήνη και γαλήνη. Επίσης επισήμανε ότι είναι αντιφατικό να ζητούμε συγχώρεση από τον Θεό για τα αμαρτήματά μας, ενώ την ίδια ώρα αρνούμαστε να συγχωρήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Ι. Μ. Σπάρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *