Κίνημα Ιεραρχών στα σκαριά;
Άρχων (10572 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κίνημα Ιεραρχών στα σκαριά;

Πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους της Εκκλησίας που ζητούν από λαοφιλείς ιεράρχες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, που φτάνουν ακόμα και στη δημιουργία «πολιτικής κίνησης» με επικεφαλής ιεράρχη. Μετά τον Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκανε ακόμα μία ηγετική εμφάνιση, πολλοί ακόμα Μητροπολίτες ζητούν από τον Μεσογαίας Νικόλαο να βγει μπροστά. Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει ότι «η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική».

Εδώ και καιρό, άλλωστε –είτε από άμβωνος είτε με ανοιχτές επιστολές ή με συνεντεύξεις– Μητροπολίτες με μεγάλη απήχηση στο ποίμνιο εκφράζουν την αγωνία τόσο των ίδιων όσων και χιλιάδων πιστών για το πού οδεύει η Ελλάδα.

Πληθαίνουν, δε, οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις γύρω από την αναγκαιότητα να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά και δυναμικά αυτές οι φωνές, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα για τη δημιουργία μιας πατριωτικής «κίνησης» με επικεφαλής ρασοφόρο και στελέχωση από πολιτικά πρόσωπα που ασπάζονται τις ίδιες ιδέες και σκέψεις!

Παρασκήνιο

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Παρατηρητής
    Παρατηρητής Φεβρουάριος 24, 15:27
    Όσοι Μητροπολίτες τολμήσουν να ηγηθούν νέου πολιτικού κόμματος και να μεταφέρουν στην Εκκλησία της Ελλάδος το φαινόμενο του Παποκαισαρισμού που καταδικάζεται με την εσχάτη ποινή της καθαιρέσεως από όλους τους Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες θα καθαιρεθούν με επέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σύγκληση Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου, μετά από αίτημα της Ελληνικής Κυβερνήσεως η οποία ασφαλώς θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά και θα ζητήσει την επέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη σύγκληση Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου με τη συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, αν, βεβαίως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αποδειχθεί και πάλι ανίκανος να επιβάλει την κανονική τάξη στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν αντιδράσει κανονικώς ως Πρόεδρος των δύο Συνοδικών Σωμάτων προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες κανονικές ενέργειες.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *