Ιερόσυλος “χτύπησε” εκκλησία στο Ηράκλειο Κρήτης
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ιερόσυλος “χτύπησε” εκκλησία στο Ηράκλειο Κρήτης

Θρασύτατος ληστής μπήκε στον Ιερό ναό του Αγίου Ματθαίου στο Ηράκλειο και έκλεψε μία λειψανοθήκη μπροστά από την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης το πρωί του Σαββάτου.

Το κλειστό κύκλωμα του ναού κατέγραψε τις κινήσεις του ιερόσυλου και σε αγαστή συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές συνελήφθη άμεσα. Μετά τη σύλληψη του διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό, παλιό γνώριμο στην Αστυνομία. Ο ληστής αυτός έχει συνήθεια να κλέβει τακτικά αντικείμενα από ναούς της πόλης μας.

Ο ναός του Αγίου Ματθαίου λειτουργεί ως μετόχι του Όρους Σινά και του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο κουτί είχε τοποθετηθεί ως λειψανοθήκη στην εικόνα της Αγίας Αικατερίνης.

Όπως εξηγεί η γερόντισσα του Αγίου Ματθαίου «Περιμέναμε να φέρουν λείψανα της Αγίας Αικατερίνης από το Σινά γι’ αυτό είχαμε τοποθετήσει αυτό το κουτί εκεί. Προς το παρόν όμως το κουτί περιείχε μόνο πέτρες και μία μικρή εικονίτσα από το Σινά».

Προφανώς λοιπόν μόλις ο ληστής αντιλήφθηκε ότι η λεία του δεν είχε καμία ιδιαίτερη αξία πέταξε το κουτί σε ακατοίκητο κτίσμα στην περιοχή του Λάκκου – κοντά στον Άγιο Ματθαίο – όπου το βρήκε η Αστυνομία σπασμένο.

Ο ληστής βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

 

neakriti.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *