Η Κυριακή του Ασώτου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Κυριακή του Ασώτου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου 2017, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ροπωτού.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον. Αναλύοντας την παραβολή του Ασώτου τόνισε: «Η σημερινή παραβολή θα μπορούσε να ονομαστεί καλύτερα η παραβολή του στοργικού πατέρα και όχι του ασώτου, διότι άσωτοι είμαστε όλοι μας είτε με τις μικρές είτε με τις μεγαλύτερες πτώσεις μας, απομακρύνσεις μας, από την αγκαλιά του Θεού Πατέρα μας. Ο στοργικός πατέρας της παραβολής δυο φορές βγήκε για να εισαγάγει τον νεότερο, αλλά και τον πρεσβύτερο αδερφό στην πατρική οικεία, στην Βασιλεία των Ουρανών. Σκύβει και στα δυο παιδιά ο πατέρας της παραβολής, ο Θεός Πατέρας μας και στον καθένα από εμάς παρά την αμαρτωλότητά μας, παρά την πνευματική αποσκίρτησή μας από κοντά Του».

 

I. M. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *