Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος αποτελεί παρεκκλήσιο του ναού της Παναγίας των Ξένων.

Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους, του ακλόνητου στύλου της Εκκλησίας του Χριστού. Ο Άγιος Χαράλαμπος τίμησε την Ιερωσύνη που του δώρισε ο Κύριός μας, ορθοτόμησε το λόγο της αληθείας, πολεμώντας το ψεύδος και τον διάβολο. Η βαθιά του πίστη και η αγάπη του για τον Ιησού Χριστό, τον οδήγησε  στο μαρτύριο σε μεγάλη ηλικία.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι την γενική ιερωσύνη έχουν όλοι οι βαπτισμένοι πιστοί. Έτσι σε κάθε Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός συνιερουργούν, με τον Επίσκοπο ή τον Ιερέα να προϊσταται της Ευχαριστιακής συνάξεως.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο πνευματικός αγώνας του Αγίου Χραλάμπους είναι αξιομίμητος και για εμάς σήμερα, όπου η πολεμική κατά της Εκκλησίας του Χριστού εντείνεται, από τα διάφορα ξενικά κέντρα που μόνο στόχο έχουν να εξοβελίσουν τον αληθινό Θέο από τις καρδιές των ανθρώπων, βυθίζοντάς τους στην απελπισία. Ο Άγιος Χαράλαμπος δια του μαρτυρίου του, μας διδάσκει ότι ζει Κύριος ο Θεός και η πίστη σε Εκείνον συνεπάγεται την υπέρβαση και αυτού του εσχάτου εχθρού του ανθρώπου, του θανάτου, όπου ο πιστός εισέρχεται στην ατελεύτητη κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού.

 

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *