Εκοιμήθη ο Γραμματέας της Ι. Μ. Κιλκισίου Δημοσθένης Κουσκούκης
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκοιμήθη ο Γραμματέας της Ι. Μ. Κιλκισίου Δημοσθένης Κουσκούκης

Σε βάρυ πένθος «βύθισε» την κοινωνία του Κιλκίς η τόσο πρόωρη απώλεια του γραμματέα της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Δημοσθένη Κουσκούκη, που «έφυγε» την Πέμπτη 16.2.17 σε ηλικία μόλις 45 ετών!

Πριν λίγο καιρό ο εκλιπών είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, χάρη στην οποία φάνηκε ότι αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς το προβλημα υγείας που αντιμετώπισε, καθώς μετά την αρχική ανάρρωσή του επανήλθε δριμύτερος στα καθήκοντα και τις δραστηριότητές του.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ανέκυψαν αιφνιδίως μετεγχειρητικές επιπλοκές, που επιδείνωσαν δραματικώς την υγεία του, έχοντας, εν τέλει την χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Ο Δημοσθένης Κουσκούκης διαδέχθηκε το 1999 στην γραμματεία της ΙΜΠΚ τον αείμνηστο Γιάννη Αλτίκη.

Στα 18 χρόνια παρουσίας του σ’ αυτην την θέση, αναδείχθηκε «ψυχή» και «κινητήριος μοχλός» της ΙΜΠΚ, μη περιοριζόμενος στα τυπικά καθήκοντά του.

Δίδασκε βυζαντινή μουσική στο Πολυάνειο ωδείο. Ηταν μέλος του συλλόγου ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς», «δεξί χέρι» του άρχοντος πρωτοψάλτου Κωνσταντίνου Γαϊτανίδη. Υπήρξε «ιθύνων νους» στην διοργάνωση πλείστων όσων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ενώ δίδασκε και στα κατηχητικά σχολεία. Διετέλεσε διευθυντής σε όλες τις κατασκηνώσεις της ΙΜΠΚ.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποκτήσει διδακτορικό στην θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ συνέγραψε πλήθος σχετικών άρθρων και εντύπων.

Είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς και είχε «κερδίσει» τους Κιλκισιώτες με το ήθος, την ευπρέπεια, την καλοσύνη, την πραότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Γι’ αυτό και το θλιβερό άγγελμα του τόσο προωρου θανάτου του «έπεσε» σαν «κεραυνός» στην κιλκισιώτικη κοινωνία, που αισθάνεται «φτωχότερη» από την παντοτινή «φυγή» ενός εξαιρέτου μέλους της, που είχε τόσα πολλά ακόμη να προσφέρει σ’ αυτήν.

Ο Δημοσθένης Κουσκούκης γεννήθηκε το 1972 στην Αυστραλία και ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία». Κάτοχος Διδακτορικού του Κανονικού Δικαίου και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Πολυάνειο Ωδείο και στο Εργαστήρι Μουσικής του Αγίου Αθανασίου.

Ηταν έγγαμος και πατέρας ενός μικρού τέκνου.

Η εκφορά του θα γίνει στις 12 μετά το μεσημέρι αύριο από τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Καλό «ταξίδι», καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση καλέ μας άνθρωπε και φίλε.

 

maxitis.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *