Βανδαλισμός από ιερόσυλους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10572 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Βανδαλισμός από ιερόσυλους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών (ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν και βανδάλισαν το μεσημέρι της 19ης  Φεβρουαρίου 2017 τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Οι δράστες, αφού εισήλθαν στον Ιερό Ναό από ένα παράθυρο του δεξιού κλίτους και παρόλο που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Εκκλησίας, πρόλαβαν και  αφαίρεσαν δύο Λειψανοθήκες, έναν Σταυρό Ευλογίας, δύο Άγια Ποτήρια, ένα επίχρυσο Δισκάριο, τάματα πιστών από την εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, ένα επιστήθιο Σταυρό από την Εικόνα της  Παναγίας της Γλυκοφιλούσας,  την οποία έριξαν στο έδαφος στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν το πουκάμισο, καθώς και λίγα χρήματα από τα κυτία του φιλοπτώχου και του συσσιτίου.

Στον Ιερό Ναό μετέβη αμέσως  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εκφράζοντας την λύπη του, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Ναός της Μητροπόλεως Λαγκαδά γίνεται στόχος ιεροσύλων και βανδαλιστών, καθώς επίσης η Σήμανση και η Αστυνομία, οι οποίες διεξάγουν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *