Απονομή οφφικίου και κληρικολαϊκή σύναξη στους Μολάους (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10599 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Απονομή οφφικίου και κληρικολαϊκή σύναξη στους Μολάους (ΦΩΤΟ)

Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων, στην οποία συμμετείχαν τα νεοδιορισθέντα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Φιλοπτώχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Βλαχιώτη, Μολάων, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως.

Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού στο τέλος της οποίας ο σεπτός Ποιμενάρχης  απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοδιακόνου στον π. Γρηγόριο Βλαχάκη, ο οποίος την επόμενη Κυριακή της Τυροφάγου, στις 26 Φεβρουαρίου, θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης και θα τοποθετηθεί στην Ενορία Κυπαρισσίου.

Στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων Πανοσ. Αρχ. π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο οποίος συνεχάρη τα νέα μέλη για τον διορισμό τους. Εν συνεχεία τον λόγο πήραν διαδοχικά οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των έξι Επιτροπειών, οι οποίοι παρουσίασαν τους ισολογισμούς του περασμένου έτους. Ακολούθησε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Γάμου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Δημήτριο Σκιαδά, σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στους κληρικούς της περιοχής τους.

Κατακλείοντας τη σύναξη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Φιλοπτώχων Ταμείων για τον διορισμό τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα καθήκοντά τους υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο σημαντικά διακονήματα, τα οποία πρέπει να ασκούνται με ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και πλήρη διαφάνεια.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *