Τελέστηκε στο Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τελέστηκε στο Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 16/12, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, η Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Πρόκειται για μία λησμονημένη ακολουθία του Βυζαντινού ασματικού τυπικού, που περιλαμβάνει ολόκληρο το Κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού. Στην ακολουθά έψαλαν η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή και η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η Τριθέκτη μας εισαγάγει στο πνεύμα των ημερών και μας δίδει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε στο μυστήριο της Γεννήσεως, που δεν προσεγγίζεται με τη λογική, αλλά μόνο με την καρδιά». Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο εκλεκτούς χορούς, «χάρη στους οποίους», όπως είπε, «μπορούμε να γευόμαστε τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, μπορούμε να προσευχόμαστε ουσιαστικά, γιατί η υμνωδία διασώζει την ουσία και το περιεχόμενο του λόγου». Ευχήθηκε, τέλος, προς όλους Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα.

 

I. M. Δημητριάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *