Συντάραξε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη φτώχεια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συντάραξε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη φτώχεια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με την βαρύνουσα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της «Αλφειός Ρόδι»  Άρωμα Αλληλεγγύης για την προσφορά 10.000 φιαλών χυμού ροδιού σερ ιδρύματα και κοινωνικές δομές της Εκκλησίας. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, και σε μια στάση στα γραφεία της εταιρίας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην «Αλφειός Ρόδι» αλλά και σε συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον Μακαριότατο στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας τόνισε πως το παράδειγμά του αποτελεί ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και εξήρε τις ικανότητές του ιδιαίτερα τις οργανωτικές και το πνεύμα συνεργασίας του. Κάτι που επανέλαβε και στην ομιλία του επαινώντας και το κοινωνικό του έργο στην Ηλεία.

«Γλυκός ο Γολγοθάς που ανεβαίνουμε»

Στην ομιλία του μπροστά στο πολυπληθές κοινό μέσα στο εργοστάσιο της εταιρίας, ο πρόεδρος της «Αλφειός Ρόδι» Παρασκευάς Παρασκευόπουλος μίλησε για την εκδήλωση που «έχει αρώματα ουσίας, αλληλεγγύης και αγάπης», γεμάτη συμβολισμούς που ενισχύονται από την παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Σχολίασε πως είναι το πρόσωπο που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την ενότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την καταλογή. «Δεν θα σας διαψεύσουμε σε ότι υποσχεθήκαμε και εσείς τα αγκαλιάζεται και δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες των 234 μετόχων οικογενειών της Αλφειός και οι αναπτυξιακές προσδοκίες για την περιοχή της Ηλείας και της Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε στο ταξίδι των πέντε ετών της λειτουργίας της «Αλφειός Ρόδι» και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει πετύχει η εταιρία με αισιόδοξη προοπτική. Τόνισε πως δεν φτάνει το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ αλλά υπάρχουν δυνατά στοιχεία πίστης αφοσίωσης και εθελοντισμού, αλληλεγγύης και αγάπης. «Είναι ένας γλυκός Γολγοθάς που τον ανεβαίνουμε όλοι μαζί και θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή» είπε μεταξύ άλλων. Αναφέρθηκε δε στις δυνατότητες του εργοστασίου, στους ροδώνες της εταιρίας και την ποιότητα του προϊόντος που παράγεται. Για την πράξη κοινωνικής εταιρικής ευθύνης «Άρωμα Αλληλεγγύης» τόνισε πως προέρχεται όχι από το πλεόνασμα του προϊόντος αλλά από το υστέρημα και γίνεται για να υπογραμμιστεί ο χαρακτήρας της εταιρίας και οι αξίες της. Εξήγησε πως 10.000 φιάλες – αριθμός μιας ημερήσιας παραγωγής – θα διανεμηθούν σε ιδρύματα και κοινωνικά παντοπωλεία της εκκλησίας και πρότεινε επιχειρηματίες να αγοράσουν μέρος της ποσότητας για να το διανείμουν εκείνοι ως μέρος προσφοράς τους.

«Πρόσωπα, όχι άτομα»

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε για την εκκλησιαστική περιουσία την οποία χαρακτήρισε ως ανύπαρκτη ή αλυσοδεμένη με νόμους που δεν μπορεί να ελευθερωθεί και εξέφρασε την απογοήτευση του.
«Τα πρόσωπα αλλάζουν και ο υπουργός που θα φύγει θα πάρει μαζί του όλα τα χαρτιά και τους φακέλους. Ο νέος θα έρθει και τίποτα από αυτά δεν θα υπάρχουν και θα συζητήσουμε ξανά από την αρχή, κάτι που δημιουργεί μια βαρετή ατμόσφαιρα» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην εκδήλωση δεν έκρυψε την συγκίνησή του και μίλησε για το αισιόδοξο μήνυμα που δίνει μια τέτοια πράξη. Σχολιάζοντας πως πρέπει να γίνουν ανάλογες κινήσεις επιχειρηματικές και αλληλεγγύης όπως αυτή της «Αλφειός Ρόδι» είπε πως χρειάζονται πρόσωπα με την έννοια της προσωπικότητας και όχι άτομα, καθώς το άτομο κρύβει έναν ατομισμό. «Το πρόσωπο έχει αρετή, ελευθερία, φαντασία, δυναμικότητα… Ενώ στον ατομιστή επικρατεί το ατομικό συμφέρον και από την ατομοκρατία δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα. Πρέπει να γίνουμε πρόσωπα και τα πρόσωπα δεν γίνονται εύκολα ούτε μπορούμε να αγοράσουμε ορισμένες αξίες… Χρειάζεται να το λέει η καρδιά μας να παλεύουμε να προσπαθούμε» είπε χαρακτηριστικά «Τα άτομα διαλύουν, τα πρόσωπα ενώνουν» σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μίλησε ακόμα για την αξία της αλληλεγγύης. Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως αν οι Έλληνες δεν γυρίσουν πίσω στη γη τους που εγκατέλειψαν και ρήμαξε ο τόπος, δεν θα υπάρξει ανάσταση και σωτηρία.

Συμβολικές πράξεις…

Η εκδήλωσε έκλεισε με συμβολικές πράξεις. Ο Αρχιεπίσκοπος, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι μέτοχοι της «Αλφειός Ρόδι» έριξαν στη γραμμή παραγωγής από ένα τελάρο ρόδια, μαζί με μικρά παιδάκια που συμβολίζουν το μέλλον και την αισιοδοξία. Ακολούθησε μια ξενάγηση στη γραμμή παραγωγής, όπου ο κ. Παρασκευόπουλος παρέδωσε το πρώτο μπουκάλι αυτής της παραγωγής που θα αποτελέσει τη δωρεά στο πλαίσιο της δράσης «Άρωμα Αλληλεγγύης» και ολοκληρώθηκε με τη φύτευση δύο ροδιών στο ροδώνα δίπλα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον πρόεδρο της εταιρίας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Κουτσούκος, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, εκπρόσωποι κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων κ.α.

 

ilialive.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *