Σεμινάριο «Ποιμαντική Συμπαράσταση των Νοσούντων» στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Σεμινάριο «Ποιμαντική Συμπαράσταση των Νοσούντων» στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου «Ποιμαντικής Συμπαράστασης των Νοσούντων», το οποίο διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη με σκοπό την επιμόρφωση των Κληρικών της, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εισήγηση από τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Κοντογιάννη, εφημέριο στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και υπεύθυνο της εθελοντικής διακονίας ασθενών (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Ο π. Βασίλειος στην εμπεριστατωμένη ομιλία του μοιράστηκε με το ακροατήριο τις εμπειρίες του από την υπερδεκαετή δραστηριοποιήση του δικτύου εθελοντών σε νοσηλευτικά ιδρύματα του λεκανοπεδίου και έθεσε με σαφήνεια τις προϋποθέσεις, αλλά και τα πλαίσια άσκησης του εθελοντισμού με σκοπό την ανακούφιση ασθενών και μοναχικών ανθρώπων.

Ακολούθησε διάλογος ενδεικτικός του ενδιαφέροντος όλων των παρισταμένων για την συγκρότηση ανάλογων ομάδων δράσεως τόσο σε ενοριακό, όσο και σε μητροπολιτικό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εξήρε την παρουσία, αλλά και την υποδειγματική δραστηριοποίηση του π. Βασιλείου, τον ευχαρίστησε για την καινοτομία του, αλλά και την διοργάνωση του δικτύου εθελοντών, ευχόμενος δύναμη και διεύρυνση στο σπουδαίο και υπεύθυνο έργο του.

 

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *