Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10578 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Γέννηση του Χριστού και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο την επίσκεψη πολλών παιδιών και διαφόρων οργανωμένων ομάδων, που έψαλλαν τα καθιερωμένα κάλαντα.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με τη συμμετοχή του ι. κλήρου της πόλεως. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε Διακονητή τον ιερόπαιδα Αθανάσιο Γκιάτα, φοιτητή Γεωλογίας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, εντός Αγρυπνίας, που τελέστηκε με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Να σημειωθεί ότι, εκτός από την Αγρυπνία, το πρωί λειτούργησαν όλοι οι Ιεροί Ναοί. Επιπλέον στις Ενορίες Αγίας Άννας και Αγίου Σάββα Κατερίνης, η Θ. Λειτουργία τελέστηκε και αργότερα (9:00-11:00) για την εξυπηρέτηση νέων, εργαζόμενων και ταξιδιωτών.

Το ίδιο συνέβη και σε τουριστικές περιοχές, όπως Λιτόχωρο, Κορινό και Λεπτοκαρυά, όπου στις ι. ακολουθίες συμμετέχουν και πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έρχονται στην Πιερία για την περίοδο των διακοπών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε κατάλληλα, μεταφέροντας το μήνυμα των Χριστουγέννων.

I. M. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *