Η εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10887 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Αχίλλιο. Από τον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να αφήσουν ό,τι ανήκει στον παρόντα κόσμο και να «επαρθούν ενθέως», ώστε να αντικρύσουν «συγκατάβασιν Θεϊκήν άνωθεν εν Βηθλεέμ εμφανώς», όπως τονίζει ο ιερός υμνωδός και ακόμη τους προέτρεψε εν αγάπη πολλή να σκεφθούν και τον πονεμένο συνάνθρωπό μας, που είναι η εικόνα του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, πατέρα και υιόν, που διακονούν επί σειρά ετών στο Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου, τους Ευάγγελον και Παναγιώτην Διβάνη, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, αλλά και θερμές ευχαριστίες για την έως τώρα προσφορά τους, ενώ αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολεως, π.Αχίλλιο και το εορταστικό μήνυμα του Μητροπολίτου, στο οποίο έκανε λόγο για το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου και πώς πρέπει να το βιώνουμε, γενόμενοι κοινωνοί του μεγάλου θαύματος, συνηγμένοι πάντοτε μέσα στην φάτνη της αγίας μας Εκκλησίας, στην αστείρευτη πηγή των θείων χαρίτων, προκειμένου να συναντήσουμε μέσα σε αυτήν το νέο παιδίον, τον προ αιώνων Θεό, τον Γεννηθέντα Κύριόν μας!

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *