Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Αναστασίας στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Αναστασίας στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στην Ποσειδωνία Κορίνθου, λειτούργησε σήμερα Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τιμώντας την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Αιδεσ. π. Γεώργιος Μπρίνιας, π. Αλέξανδρος Κόκοτος – Σισμάνης και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαος Καψαρίδης και π. Αλέξανδρος Καρπερός.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και στην εορτή των Αγίων Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι ο Κύριος μας σαρκώθηκε προκειμένου, ως Σωτήρας, να διατηρήσει ακέραιο και ολόκληρο τον άνθρωπο και όχι χωρισμένο το σώμα από την ψυχή του, ώστε να ζει αιώνια, ξεπερνώντας τα γήινα και μιμούμενος τους Αγίους της Εκκλησίας μας, δίνοντας την δική του μαρτυρία Πίστεως στο Σαρκωθέντα Θεάνθρωπο – Λυτρωτή.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *