Η Άρτα τίμησε τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Άρτα τίμησε τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη προς Παρασκευή (1-2 Δεκεμβρίου), σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού όπου και το παρεκκλήσιο του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συντομία στο βίο του Αγίου τονίζοντας τα χαρίσματα της απλότητας και της διορατικότητας που τον διέκριναν και τον βοηθούσαν στην επικοινωνία του και την βοήθεια και παρηγορία που προσέφερε στους ανθρώπους που τον επισκεπτόταν και του ζητούσαν τη βοήθειά του. Τόνισε δε ότι ο Όσιος Πορφύριος μάς δείχνει το δρόμο της Αληθινής ζωής, ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι ανηφορικός, αλλά εμπνεόμενοι από την ζωή του Αγίου, μπορούμε και εμείς να τον βαδίσουμε όταν προσφέρουμε την καρδιά μας στον Αληθινό Θεό και τον αδελφό μας.
Στο τέλος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, π. Νικόλαος Κακοχρήστος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ενοριτών για την πρώτη, μετά την ενθρόνισή του, παρουσία στην Ενορία του Αγίου Μαξίμου και ευχήθηκε εκ μέρους όλων να έχει μια αγλαόκαρπο ποιμαντορία.

I. M. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *