Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12634 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στο Λουτράκι και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ιστορικό, Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χθες το απόγευμα, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο Ι. Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Ανδρέου βρίσκεται στην περιοχή της παλαιάς Λουτρόπολης του Λουτρακίου. Κτίστηκε το 1345 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ΄ τον Καντακουζηνό εις ανάμνηση του διωγμού του Αγίου Ανδρέα από τους Ρωμαίους.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Ιερομ. π. Πρόδρομος Αντωνίου, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο Ι. Ν. του Αγ. Ανδρέου, Αιδεσ. π. Δημήτριος Σουσούνης και π. Ιωάννης Δρίτσας και ο Ιεροδιάκονος π. Χριστόδουλος Μπουμπάκης καθώς και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Πέτρος Καγιούλης.

Στο κήρυγμα του λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τους πιστούς που αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες επέλεξαν να βρεθούν σε αυτό το μεταβυζαντινό μνημείο προκειμένου να τιμήσουν τον Πρωτόκλητο Απόστολο του Κυρίου μας Άγιο Ανδρέα. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος προς όλους ο Άγιος Ανδρέας να πρεσβεύει στον Κύριο μας, ώστε με ανδρείο, εκ του ονόματός Του, φρόνημα να ξεπερνούμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *