Στη Βασίλισσα Ελισάβετ ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
Άρχων (11638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Στη Βασίλισσα Ελισάβετ ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Με τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας Ελισάβετ Β’ είχε συνάντηση στις 18 Οκτωβρίου 2016 στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας συνόδευαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο Αρχιεπίσκοπος Σούροζ Ελισαίος. Επίσης παρεστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας Justin Welby και ο Επίσκοπος Λονδίνου Richard Chartres.

Ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε στη βασίλισσα της Βρετανίας για τα 90α γενέθλιά της και της προσέφερε εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, φιλοτεχνημένη σύμφωνα με ρωσική τεχνική χρυσοχοΐας.

Από την πλευρά του η βασίλισσα επέδωσε στον υψηλό προσκεκλημένο την προσωπογραφία της καθώς και του συζήγου της Πρίγκιπα Εδιμβούργου Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ενημέρωσε τη Βασίλισσα για τη συνεχιζόμενη εκκλησιαστική αναγέννηση στη Ρωσία, η οποία ειδικότερα εκφράζεται στην αύξηση αριθμού ενοριών, στην ανάπτυξη της θεολογικής παιδείας και επιστήμης, τη δημιουργία νέων επαρχιών και την ανάδειξη νέων μορφών εκκλησιαστικής διακονίας.

Επίσης συζητήθηκε η κάτασταση χριστιανών στη σύγχρονη Ευρώπη.

 

mospat.ru

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *