Ομιλία του Μητροπολίτη Σιατίστης στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ομιλία του Μητροπολίτη Σιατίστης στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος προσκλήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, για να προσφέρει λόγο πνευματικό στους κυκλάρχες, στις κυκλάρχισσες, στις  κατηχήτριες και στους κατηχητέςπου παρευρίσκονταν  στην τέλεση του  αγιασμού για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος στον αγιοπατερικό του λόγο, με τρόπο βιωματικό, μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής :  «η Κατήχηση αποτελεί το κατεξοχήν στοιχείο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία μένει στους αιώνες ο μοναδικός φορέας της Ορθόδοξης Κατήχησης. Είναι τιμή που η Εκκλησία σάς καλεί σήμερα για να σάς αναθέσει αυτό το τόσο υπεύθυνο έργο».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, στην αντιφώνησή του,  ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, τα οποία μέσα σε κλίμα ενότητας και υπακοής κάτω από το μαφόριο του Επισκόπου, επιτελούν το ιερό Έργο του Επανευαγγελισμού των ψυχών .

Ακολούθησε δεξίωση με πλούσια εδέσματα για τα στελέχη Νεότητας της Μητροπόλεως.

Οι δύο συνάξεις επισφραγίστηκαν με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *