Ναυπάκτου Ιερόθεος: “Ναι στην οριοθέτηση των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας” (Βίντεο)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ναυπάκτου Ιερόθεος: “Ναι στην οριοθέτηση των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας” (Βίντεο)

…όσοι σκέφτονται διαφορετικά θα το καταλάβουν πολύ γρήγορα με μεγάλη δύναμη

Για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας έκανε αναφορά από άμβωνος,στον λόγο του κατά τη σημερινή εορτή του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος ανέφερε ότι η Εκκλησία παραμένει αλώβητη και ασάλευτη επί 21 αιώνες παρά τους συνεχείς διωγμούς που υπέστη.Και αυτό το κατάφερε,έπειδή η Εκκλησία δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός,αλλά ένας Θεανθρώπινος οργανισμός.Για το λόγο αυτό,μέσα στην Εκκλησία υπάρχει ένας μεγάλος θησαυρός και μια μεγάλη δύναμη.

Θα πρέπει μερικοί να καταλάβουν ότι η Εκκλησία μέσα σ’αυτό το κράτος είναι ο αρχαιότερος θεσμός.Και όποιος δεν σέβεται αυτόν τον θεσμό,θα το καταλάβει πολύ γρήγορα .

Για το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας  ο κ. Ιερόθεος είπε,ότι ως όρος κάτι τέτοιο είναι λάθος από νομικής πλευράς,αφού μέσα στο κράτος κανείς δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένος από την πολιτεία.Μέσα στο κράτος κανένας θεσμός δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος και αυτόνομος.

Ο σωστός όρος είναι η οριοθέτηση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησιαστική και πολιτική διοίκηση.

Όσοι σκέφτονται διαφορετικά μάλλον επιθυμούν τον διαχωρισμό του Εθνους από την Εκκλησία,κάτι που δεν θα το κατορθώσουν τελικά.

nafpaktianews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *