Η Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10290 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Γεύση από τον πρωτοχριστιανικό τρόπο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας πήραν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, το πρωί οι πιστοί Χριστιανοί που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.
Η Θεία αυτή Λειτουργία τελείται στον Άγιο Αχίλλιο μία φορά το χρόνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο και είναι πρωτότυπη σε σχέση με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που διατήρησε και τελεί η Εκκλησία καθημερινά.
Πολύ ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση πολλών πιστών στο ποτήριο της ζωής και μάλιστα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που κοινώνησαν με τον αρχαίο τρόπο το σώμα και το αίμα του Χριστού.
Για τα ξεχωριστά σημεία αυτής της θείας λειτουργίας, αλλά και για την ζωή και την δράση του Αγίου Ιακώβου, του Αδελφοθέου μίλησε στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος ευχαριστώντας τόσο τους πατέρες και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ.Κυριαζή Δασκαλούδη, όσο και τα πλήθη των πιστών χριστιανών που συμμετείχαν προσευχόμενοι και συμψάλλοντες στην αρχαία αυτή θεία λειτουργία.

Ι. Μ. Λαρίσης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *