Η Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, με τη συμμετοχή αρκετών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, την Θεία Λειτουργία που αποδίδεται στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, ο οποίος και διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων.

Πλήθος κόσμου, ενοριτών του Θεομητορικού Ναού της Τερψιθέας, αλλά και άλλων πιστών από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, είχαν την ευκαιρία για 14η συνεχή χρονιά να συμμετάσχουν στην αρχαιοπρεπή αυτή Θεία Λειτουργία που τελείται, κατά το Τυπικό της Εκκλησίας μας, «δύο φορές το χρόνο, στην εορτή του Αγίου και την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα», όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος.

Τον Θείο Λόγο, μετά τα αναγνώσματα και το Ευαγγέλιο, κήρυξε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κουμαριανός, ο οποίος μίλησε για τα μακροπρόθεσμα πνευματικά οφέλη της Θείας Λειτουργίας, σε μία σύγχρονη κοινωνία αυτοματοποιημένη και τεχνοκρατική, όπου οι άνθρωποι ζητούν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, χωρίς κόπο και υπομονή. Ο π. Θεόδωρος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο, το βίο και τη δράση του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τα όσα ωραία μας είπε, αλλά και για την γενικότερη διακριτική του λειτουργική καθοδήγηση και εποπτεία στην τελούμενη Θεία Λειτουργία, χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις του και την πείρα από την έρευνα και τη μελέτη του λειτουργικού τομέα της Θεολογικής επιστήμης και ζωής. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογημένη συγκυρία   φέτος η μνήμη του Αγίου Ιακώβου είναι ημέρα Κυριακή, με αποτέλεσμα να έχουν ευκαιρία να συμμετέχουν στην Αρχαιοπρεπή Θ. Λειτουργία του, περισσότεροι Χριστιανοί. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε να έχουμε τις πρεσβείες του Αγίου Ιακώβου και να αξιωθούμε και του χρόνου να συμμετέχουμε στην Θ. Λειτουργία του.

Ι. Μ. Γλυφάδας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *