Η Αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10265 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 η Αγία Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και των δύο διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται άπαξ του έτους και μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Επίσης αναφέρθηκε στον βίο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αγίου Ιακώβου. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το πολυπληθές εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου. Νωρίτερα το θείο λόγο είχε κηρύξει ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Ι. Μ. Σπάρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *