Εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα από την Ι. Μ. Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10937 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα από την Ι. Μ. Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Κατά το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και 2 Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωνε 8ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα (κάτω Ιταλία) για κληρικούς, μοναχούς και στελέχη του πνευματικού έργου της.

Της εκδρομής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Κατά την πρώτη ημέρα της παραμονής του γκρουπ στην Νότιο Ιταλία έγινε επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή και το Ρήγιο, όπου υπάρχει το νέο αρχαιολογικό μουσείο με συγκεντρωμένα τα σπουδαιότερα κειμήλια της Μεγάλης Ελλάδας.

Ακολούθως την επομένη ημἐρα η ομάδα διέπλευσε τα στενά της Μεσσίνας και κατά τις επόμενες ημέρες περιηγήθηκε στην Σικελία που είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, γεμάτο από αρχαιολογικούς χώρους της κλασσικής περιόδου από την παρουσία των Ελλήων αποίκων, αλλά και πολλά μνημεία της βυζαντινής περιόδου.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις Συρρακούσες, την Ταυρομενία, την Κατάνια, τον Ακράγαντα και το Παλέρμο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έγινε επίσκεψη σε ελληνόφωνα χωριά της περιοχής Λέτσε (Πούλια) και συνάντηση με ελληνόφωνους (ομιλούν μια διάλεκτο που ονομάζεται Γκρίκο και έχει πολλά στοιχεία από την αρχαία ελληνική και πολλές επιρροές από την κρητική διάλεκτο).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Βεροίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *