Εκδήλωση για το Έπος του ’40 στην Ι. Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για το Έπος του ’40 στην Ι. Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εποποιία του ’40. Η εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος).
Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Μουρατίδης, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα. Στη συνέχεια η
χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης απέδωσε πατριωτικούς ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Αβεσσαλώμ Κυζιρίδη, εκπαιδευτικού και ιεροψάλτου. Παρουσιαστής ήταν ο κ. Αναστάσιος Παπακώστας, φιλόλογος.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ενώ παρέστησαν κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, ο βουλευτής Πέλλης κ. Γ. Καρασμάνης, εκπρόσωποι του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στον καταληκτήριο λόγο του, η εκδήλωση ήταν από τις καλύτερες που έχουν παραγματοποιηθεί στην πόλη της Έδεσσας με θέμα τον πόλεμο του 40. Εκδηλώσεις ανάλογες οφείλουν και πρέπει να γίνονται, διότι μετά την αγάπη προς τον Θεό θα πρέπει να μας συνέχει η αγάπη προς την πατρίδα.
Ι. Μ. Εδέσσης
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *