Σύναξη Κατηχητών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (242 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Σύναξη Κατηχητών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα η σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ  αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διακονία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου.  Η Εκκλησία οφείλει να διατηρεί σθεναρά τον κατηχητικό της ρόλο προς αναγέννηση και συνεχή επανασύνδεση του κάθε ανθρώπου που διψά για το Χριστό με τη αλήθεια του Ευαγγελίου, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο βιωματικό και επίκαιρο εξέθεσε την ιστορία του κατηχητικού έργου από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους και εν συνεχεία αναφέρθηκε διεξοδικώς στα σύγχρονους τρόπους και τα μέσα προσέγγισης των νέων με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την εκκλησιαστική κοινότητα και τη Μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο επί της εισηγήσεως του π. Συμεών και έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *