Ο Υπουργός της Γερμανίας κ. Φούχτελ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2917 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Υπουργός της Γερμανίας κ. Φούχτελ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Φούχτελ, συνοδευόμενος από μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο και του κατέθεσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους για τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για μελλοντικά σχέδια.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη της Συνέλευσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα της Εκκλησίας και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα διαμορφώσει νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που μπορούν να στηριχθούν με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο και τις δραστηριότητες της “Αποστολής”, που τα τελευταία χρόνια στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και πληγέντες από την κρίση έλληνες.

Έγινε λόγος, επίσης, για προγράμματα βιομηχανίας, προσκυνηματικού τουρισμού και εθελοντισμού.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων. Στο προσκήνιο δεν βρίσκεται η «υψηλή» πολιτική, αλλά η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ελλήνων και γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδημόνων και ενδιαφερόμενων μερών από τις δύο χώρες βρίσκεται στην καρδιά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η Συνέλευση επιχειρεί τέλος να συμβάλλει με την εργασία της στην αποδόμηση υφιστάμενων στερεοτύπων και στη βιώσιμη διασύνδεση των δύο πλευρών υπό το πνεύμα της ευρωπαϊκής ιδέας, εργαζόμενη υπερκομματικά.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *