Ο Μητροπολίτης Γλυφάδoς σε επιμνημόσυνη δέηση για τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΦΩΤΟ)
Άρχων (242 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδoς σε επιμνημόσυνη δέηση για τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) το  Τριήμερο 11-12-13 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας»,  στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Στο τριήμερο αυτό, έλαβαν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις όπως  έκθεση φωτογραφίας, προβολή  ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα και παρουσίαση παραδοσιακών μικρασιάτικων  χορών και τραγουδιών, από  συλλόγους.

Στα πλαίσια αυτά, την  Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, μετά την Θ. Λειτουργία, τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και κατάθεση στεφάνων στον στο μνημείο της Ιωνίας στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδος μας κ. Παύλο και τους πατέρες του Ιερού Ναού της Ενορίας.

Μετά την δέηση κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος και άλλοι δημοτικοί Σύμβουλοι και στο τέλος ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, έδειξε σε όλους την φωτογραφία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, την οποία κατέχει από φωτογραφία εφημερίδας της εποχής εκείνης,  που του έδωσε ο μακαριστός πατέρας του Σπυρίδων, λέγοντάς του ότι: «κάποια στιγμή αυτός ο Ιεράρχης θα ανακηρυχτεί Άγιος…»!

Ι. Μ. Γλυφάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *