Αυστηρές συστάσεις Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς επίτροπο Διοικήσεως
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αυστηρές συστάσεις Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς επίτροπο Διοικήσεως

Αυστηρές συστάσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προς την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελίζα Σαββίδου, μετά την έκθεση που ετοίμασε επικρίνοντας την πρωτοβουλία δημόσιου νηπιαγωγείου να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε στο Mega πως «δεν είναι σημερινό φαινόμενο να πηγαίνουν οι γονείς με τα παιδιά τους για προσκύνηση εικόνων ή ιερών λειψάνων. Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων που επισκέπτονται τους ναούς.

Ας μη ξεχνάμε και την πλειάδα των θαυμάτων της εκκλησίας και των Αγίων μας. Αυτή είναι η πίστη μας. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάει να προσκυνήσει, είναι προσωπική βούληση και επιθυμία του κάθε ενός ξεχωριστά. Πιστεύω δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας».

Και συμπλήρωσε πως, «είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά, δε θα δίνουν μόνο γνώσεις αλλά και ήθος».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Επίτροπος ενήργησε υπερβολικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως η Επίτροπος «υπεραίβει τα εσκαμμένα, δεν είναι η δουλειά της. Έχει πολλές ασχολίες να κάνει ας ασχοληθεί με αυτές και να μην ασχοληθεί με το θέμα της πίστεως και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει».

tvonenews.com.cy

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *