Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

 

Την Πέμπτη 22α Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄» του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και οι μαθητές της Σχολής, καθώς και πιστοί. Ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, Διευθυντής της Σχολής, και μέλη της Χορωδίας της έψαλαν τους ύμνους της Ακολουθίας του Αγιασμού.

Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στον κ. Καπαϊδονάκη, τους υπόλοιπους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής, τους ευχήθηκε την κατά Θεόν προκοπή στο σπουδαίο έργο που άοκνα επιτελούν για την ανάδειξη καταρτισμένων Ιεροψαλτών, οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα μαθήματα στη Σχολή αρχίζουν την Δευτέρα 26η Σεπτεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διδάσκονται και τα δύο σκέλη της μουσικής μας, το Εκκλησιαστικό αλλά και το Δημοτικό, ως οι δύο όψεις του ίδιου μουσικού συστήματος. Διδάσκονται ακόμη και τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα και solfege, για όσους επιθυμούν την απόκτηση διπλώματος και έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η φοίτηση είναι δωρεάν, πενταετής, με διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος κάθε έτους. Η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *