40ήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Ζώρζου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10604 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

40ήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Ζώρζου (ΦΩΤΟ)

Του Μπλάνη Σωτηρίου

Με την κατά Θεόν ελπίδα και την κατ’ άνθρωπον θλίψη τελέσθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, το 40ήμερο μνημόσυνο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Ζώρζου , Συνταγματάρχη του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης τέλεσε Όρθρο και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κερατέας , πλαισιούμενος από τους εφημέριους του Ναού , Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Αγγελή και τον  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μωραΐτη, τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Μερωνιανάκη Συνταγματάρχη Σ.Σ.Ι ε.α , οποίος κατατάχθηκε στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων  μαζί με τον πατέρα Δημήτριο το έτος 1995, τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ  Μιχαλόπουλο , τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Ορφανό και τον Πρεσβύτερο Αναστάσιο Κολοβό.

Στην επιμνημόσυνη δέηση , εκτός από τον Πανιερώτατο και τους παραπάνω ιερείς , έλαβαν μέρος  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφων, αρχιερείς του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και φίλοι του εκλιπόντος , καθώς και  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Εμμανουήλ , Συνταγματάρχης Σ.Σ.Ι.

Οι οικείοι του και τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Αρχιμανδρίτη άκουσαν τον Πανιερώτατο , πνευματικό πατέρα του, να τους μιλά με λόγους παραμυθίας και να ευλογεί τον Θεό για την εν ζωή δράση του πατρός Δημητρίου. Έπειτα,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος , ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ , εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους  του Μακαριωτάτου προς την οικογένεια του εκλιπόντος στρατιωτικού ιεροκήρυκος.

Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη στο κοιμητήριο Κερατέας, στο οποίο παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μιχαλόπουλος

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, 40η ημέρα  από της κοιμήσεως του αειμνήστου κληρικού , ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τέλεσε επιτάφιο τρισάγιο στο κοιμητήριο Κερατέας .

Εκτύπωση

Διαβάστε Ακόμα

Sorry, no posts were found.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *